Kia Cee'd a fost desemnata masina anului 2008 de catre Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR), dupa ce a strans 73 de puncte de la cei 18 jurnalisti care au facut parte din juriu.

Kia Cee'd, masina anului in Romania In cadrul editiei a opta a concursului "Masina Anului", in care Kia Cee'd a castigat primul loc, locurile doi si trei au fost ocupate de Ford Mondeo (69 de puncte), respectiv Mazda2 (66 puncte).

Pe locul patru s-a clasat Fiat 500 (65 puncte), urmat de Fiat Bravo (62 puncte) si de Nissan Quasqai (40 puncte). Locurile sapte si opt au fost ocupate de Peugeot 308 (39 puncte), respectiv Hyundai I30.

Concursul din acest an este al doilea la care s-a implementat un regulament similar cu cel european. Conform acestui regulament, membrii juriului au avut la dispozitie 25 de puncte pe care le-au distribuit masinilor aflate in concurs, in doua etape. In prima etapa, care a avut loc in perioada 25 septembrie - 15 noiembrie 2007, juriul a punctat cele 31 de masini eligibile care au intrat in concurs pe 26 de pozitii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.