Potrivit UniCredit, in 2009 imprumuturile pentru locuinte vor scadea pina la 16% din totalul creditului populatiei. In UE, ipotecarele ajung la 71% din volumul de credite.
In urmatorii doi ani, ponderea creditului pentru locuinta in totalul indatorarii populatiei va scadea de la 20 la 16%, arata un studiu realizat de grupul UniCredit. In mod natural, creditele de consum vor inregistra o crestere de pina la 5% ca pondere in totalul imprumuturilor. Romania este deja pe ultimul loc in Europa in privinta creditelor imobiliare. Potrivit unui studiu al Alpha Bank, valoarea creditelor imobiliare per capita este la numai 1,8% din nivelul mediu european. Pe de alta parte, creditul de consum raportat la numarul de locuitori este deja la 40% din media UE, in contextul in care un roman cistiga numai 36% din veniturile lunare ale unui cetatean din Uniunea Europeana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.