Financial Times: Boom-ul economic al Romaniei ascunde ingrijorari Romania este momentan in membra a Uniunii Europene, iar multi investitori sunt constienti de profitabilitatea pe care o pot obtine din sectorul bancar, cel imobiliar si altele, scrie FT.

"Suntem abia la inceput de drum", spune directorul administrativ al dezvoltatorului britanic Copper Beech, Diwaker Singh, ce a finalizat recent planuri de 2,5 miliarde euro, privind constructia a 16.500 locuinte.

Fondul Monetar International (FMI) vede altfel lucrurile, conform FT, citat de NewsIn. Ingrijorat de turbulentele globale de pe piata creditelor, Fondul avertizeaza asupra pericolelor economice care pot sa apara in Romania, facand referire la deficitul de cont curent ridicat.

Click here to find out more!
Reprezentantul FMI la Bucuresti, Juan Fernandez-Ansola, afirma: "In acest mediu extrem de optimist, incercam sa pastram o stare de alerta in ceea ce priveste riscurile, sarcina deloc usoara".

Directorul executiv al Raiffeisen Romania, Stephen van Groningen a spus: "Perspectivele pe termen lung arata bine. Pe termen scurt insa, ceva trebuie sa se intample in urmatorii doi ani pentru ca economia sa ajunga la un echilibru".

Atingerea unui mai bun echilibru este un lucru important atat pentru Romania cat si pentru UE, afirma FT. Din anul 2000, produsul intern brut a crescut in medie cu peste 6%, cea mai rapida rata de crestere din Uniunea Europeana, dupa cea inregistrata de statele baltice.

Investitorii UE au patruns in Romania, atrasi de o piata de 20 de milioane consumatori (a doua ca marime in estul Europei, dupa Polonia) si de oportunitatile de a stabili exporturi low-cost.

Alimentate de privatizari, investitiile de capital strain au depasit anul trecut zece miliarde euro, cea mai mare valoare din regiune, conform Financial Times.