Producatorul suedez de autoturisme Volvo Cars, ce apartine grupului american Ford, a retras de pe piata 18.000 de autovehicule, din cauza unor probleme la airbaguri, a anuntat astazi compania.

"In total, la nivel mondial, este vorba de retragerea a 18.000 de autoturisme, dintre care 4.980 in Suedia", a declarat purtatorul de cuvant al Volvo Cars, Maria Bohlin.

"Este vorba de o problema de software in sistemul de airbaguri laterale. Am descoperit ca in caz de coliziune cu un obiect de talie mica, de exemplu un stalp, airbagurile nu se declansaza la viteza la care erau prevazute", a explicat Bohlin.

Modelele care au probleme sunt versiunile din 2008 ale V70 si XC70. Volvo a contactat prin curierat clientii sai ce sunt proprietari ai unor astfel de modele si i-a invitat pe acestia sa mearga la cel mai apropiat service auto pentru a remedia problema. Aceasta inspectie este gratuita si dureaza in jur de jumatate de ora, informeaza NewsIn.

In afara de Suedia, principalele state afectate de aceasta problema sunt Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania si Italia, a adaugat purtatorul de cuvant al Volvo Cars.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.