Titlurile SIF au pierdut in medie 3,31% si au dat doua treimi din lichiditatea de miercuri a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), de 71,48 milioane lei (20,2 milioane euro), iar piata s-a depreciat pe ansamblu 2%, pe fondul turbulentelor din pietele externe, spun brokerii

Lichiditate de miercuri a BVB este in scadere cu 18,45% fata de sedinta anterioara, cand a fost de 87,65 milioane lei (24,77 milioane euro). Valoarea tranzactiilor de miercuri este insa cu 32,3% mai mare decat media inregistrata de la inceputul anului, de 53,01 milioane lei.

"Sedinta de miercuri s-a caracterizat printr-o volatilitate ridicata, pe volume relativ mari de tranzactionare. Nervozitatile din pietele externe se resimt in continuare pe Bursa de Valori. SIF-urile s-au depreciat consistent astazi si abia in jurul nivelurilor ce consemnau o scadere cu 3-4% au aparut si cumparatori mai puternici, ceea ce a mai temperat pana la final deprecierile. In continuare sunt vanzatori mari in piata, ceea ce face ca indici sa doboare suport dupa suport. Daca pietele externe se vor mai calma am putea asita la recuperarea a aproximativ jumatate din pierderile inregistrate in ultima perioada", a declarat pentru NewsIn Adi Lupsan, broker la Intercapital Invest.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a inchis in scadere cu 2%, la 5.994,75 puncte, iar pentru anul in curs are cel mai ridicat randament dintre indici, de 19,30%. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a coborat cu 2,09%, la 8.662,19 puncte, si fata de inceputul anului are o performanta de 7,60%. Indicii BET si BET-C au coborat miercuri pana la nivelurile de la jumatatea lunii iunie. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a intors cel mai mult in timp dintre indici, pana in apropierea nivelului inregistrat in data de 13 aprilie, dupa o depreciere cu 1,68%, pana la 19.340,29 puncte. Performanta indicelui ROTX in 2007 este de 9,62% .


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.