Daca nu vrei sa-ti bati capul cu actele, poti sa platesti 300 de lei unei firme de consultanta.

Toti visam sa avem independenta financiara. Daca nu ai o functie de raspundere, dar totusi esti bine platit - intr-o companie serioasa, eventual multinationala, sau la stat - prima idee care-ti vine este sa-ti faci o firma. In acest fel, venitul tau nu mai este salariul fixat de conducerea firmei sau de stat, ci poate varia in functie de cat esti dispus sa muncesti.

Primul pas spre independenta

Persoanele care obtin venituri din proprietate intelectuala, cum ar fi drepturile de autor, trebuie sa inregistreze contractul la Administratia Financiara de care apartin in termen de 15 zile lucratoare de la incheierea lui. Apoi, singura lor grija ramane sa depuna, la inceputul fiecarui an, la Administratia Financiara, Declaratia speciala 200 care cuprinde veniturile realizate din aceasta activitate in anul precedent.

Cei care desfasoara activitati independente (avocatii, notarii, arhitectii, medicii etc.) trebuie si ei sa-si inregistreze autorizarea de desfasurare a activitatii in termenul mentionat la unitatea fiscala din raza sediului biroului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.