Contul curent al balantei de plati a inregistrat, in primele noua luni, un deficit de 11,8 miliarde de euro, in crestere cu 76% fata de perioada similara a anului trecut, cu o dinamica in scadere comparativ cu rezultatul din primele opt luni, potrivit datelor publicate de BNR.
Influenta determinanta asupra soldului contului curent a avut-o deficitul balantei comerciale, care a insumat 12,26 miliarde de euro, mai mare cu 67% fata de ianuarie-septembrie 2006, se arata intr-un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) remis vineri agentiei MEDIAFAX.

Deficitul de cont curent (diferenta dintre intrarile si iesirile de valuta) inregistrat dupa primele noua luni reprezinta aproximativ 10% din PIB-ul estimat pentru acest an de Comisia Nationala de Prognoza. In intervalul ianuarie-august, deficitul de cont curent a insumat 10,2 miliarde de euro, in crestere cu 87,1%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.