Producatorul de aluminiu s-a asigurat contra riscului valutar si a cistigat.
Producatorul de aluminiu ALRO Slatina a inregistrat un profit net de 376 de milioane de lei in primele noua luni ale acestui an, mai mare cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri a companiei a atins 1,6 miliarde de lei. Rezultatele companiei sint urmare a politicii actionarului majoritar de reducere a costurilor de productie, integrarii pe verticala a operatiunilor din Romania si a eliminarii riscului de hedging (n.r. - pierderi datorate fluctuatiei cursului de schimb). Totodata, ALRO a profitat si de cererea mare de aluminiu de pe pietele internationale care a mentinut preturile sus.

“Am crescut capacitatea de productie, concomitent cu reducerea costurilor. Investitiile realizate in ultimii cinci ani au condus si la o mai mare productivitate pe angajat si ne-au permis sa beneficiem de cererea mare de aluminiu inregistrata pe pietele internationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.