Compania va merge in nordul Africii doar in parteneriat cu o companie internationala solida financiar

Producatorul de gaze Romgaz Medias este interesat sa participe la prospectiuni in strainatate, in colaborare cu un partener solid, vizat fiind Nordul Africii, a spus directorul de cooperare internationala al companiei, Gheorghe Radu. “Putem discuta doar in conditiile unui parteneriat avind in vedere riscul de zona si costurile mari legate de infrastructura de transport”, a precizat oficialul Romgaz citat. Compania a mai avut in plan dezvoltarea unor proiecte asemanatoare in Serbia si in Ungaria fara un rezultat concret.

In acelasi timp, Romgaz deruleaza, in Romania, mai multe proiecte de prospectiuni in vederea gasirii de noi zacaminte de gaze naturale in parteneriat cu firmele Winterschall si Aurelian Oil&Gas. Pina in prezent, rezultatele prospectiunilor sint “imbucuratoare” a mai spus Radu, fara a detalia. Investitiile pentru dezvoltarea de noi resurse si modernizarea depozitelor de inmagazinare se vor cifra la 220 de milioane de euro in urmatorii 4 ani.

Romgaz Medias va lansa, saptamina viitoare, un anunt de licitatie pentru selectia consultantului care va realiza studiul de fezabilitate al proiectului de constructie a depozitului de gaze naturale Roman-Margineni. Studiul va fi finantat in totalitate de compania din Medias.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.