Au fost validati 36 de producatori, importatori de autoturisme si distribuitori autorizati pentru doar 418 autoturisme. Beneficiarii primelor de casare de la stat pot fi proprietarii autoturismelor cu vechime egala sau mai mare de 12 ani.

Ieri a demarat a treia si ultima etapa a programului "Rabla" de reinnoire a parcului auto national. Cele 418 autoturisme ramase nedistribuite din etapa a doua au fost repartizate unui numar de 36 producatori, importatori de autoturisme si distribuitori autorizati ai acestora, validati pentru ultima etapa de desfasurare a programului. Etapa a treia de reinnoire a parcului auto se va incheia pe data de 12 decembrie.
Lista oficiala a producatorilor validati, numarul de autoturisme alocate fiecarui producator validat si operatorii economici autorizati sa desfasoare activitatea de colectare a vehiculelor uzate sunt publicate pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu: http://www.afm.ro.

Prime de casare de 1,5 milioane de lei

Cele mai multe autoturisme au fost repartizate societatilor Automobile Dacia Mioveni (Arges) si Daewoo Automobile Craiova, cu cate 46 de unitati fiecare si cate 138.000 lei. Primele pozitii sunt urmate de Porsche Romania, importator de Audi, Seat, Porsche, Volkswagen si Skoda, si de Renault-Nissan Romania, cu cate 45 masini si 135.000 de lei fiecare.

Pentru anul 2007, al treilea an consecutiv de derulare a programului, resursele financiare alocate se ridica la 49,5 milioane de lei, etapei a treia revenindu-i 1,5 milioane de lei reprezentand primele de casare acordate de stat. Suma totala alocata a fost calculata pentru maximum 16.500 de autoturisme, prima de casare fixata fiind de 3.000 lei pe autoturism. Suma de 3000 de lei se aloca in baza certificatului de distrugere a autovehiculului uzat (mai vechi de 12 ani), cu conditia ca proprietarul sa-si cumpere altul nou.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.