Romania are prima sansa in fata Ucrainei sa fie gazda unei investitii de 600 de milioane de euro intr-o fabrica de otel cu o productie de 5 milioane de tone/an.
Compania austriaca Voestalpine cu activitati in domeniul producerii otelului intentioneaza sa construiasca o unitate de productie in zona Marii Negre, care va avea o capacitate de 5 milioane de tone anual, mai mult decit cele 4,6 milioane de tone care se produc acum la Arcelor Mittal Galati, transmite Reuters. Cele doua tari vizate sint Romania si Ucraina, preferata fiind tara noastra, datorita aportului Dunarii, care va permite transportul rapid si ieftin al materiei prime. Surse din consiliul de supraveghere al Voestalpine, citate de ziarul austriac „Der Standard“, au declarat la inceputul lunii octombrie ca producatorul de otel ar putea construi o fabrica in Romania, proiect care presupune investitii initiale cuprinse intre 500 si 600 de milioane de euro. „In pofida cresterii capacitatii de productie a fabricii din Linz, nu putem acoperi cererea si dezvoltarea pietei si ne gindim sa construim o a doua fabrica a companiei la Marea Neagra“, a declarat directorul general al Voestalpine, Wolfgang Eder.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.