Analistii imobiliari se asteapta ca pretentiile proprietarilor de apartamente vechi sa scada dupa ce numarul tranzactiilor pe acest segment s-a diminuat.
Analistii cred ca in piata, se asista deja la o stagnare a preturilor pe segmentul apartamentelor vechi. In conditiile in care, la nivel national, numarul tranzactiilor este in scadere, de la 391.964 de tranzactii, in primele noua luni ale anului 2004, la 369.482 de tranzactii in perioada similara a acestui an, se considera ca cererea solvabila este in scadere, iar acest lucru se va vedea in preturi. Specialistii spun ca acest lucru este sustinut si de faptul ca in ultimul an s-a constatat o crestere a interesului pentru terenuri si o scadere in ceea ce priveste apartamentele in blocurile vechi. Preturile terenurilor si ale apartamentelor noi nu vor scadea.

Aceasta diminuare a numarului de tranzactii din ultimii ani este considerata ca fiind un semn cu privire la evolutia viitoare a pietei imobiliare. „Cererea solvabila este mai mica si eu nu am semnale ca preturile apartamentelor vechi ar fi crescut, dimpotriva, cred ca se poate vorbi despre o stagnare care vine si din aceasta reducere a numarului tranzactiilor. In prezent, preturile acestora se mentin din inertie, insa cred ca este nevoie de timp pentru ca acest lucru sa se schimbe. Preturile nu vor scadea brusc, peste noapte, ci in timp“, spune expertul imobiliar Liviu Ureche. Acesta considera ca se vor schimba si preferintele cumparatorilor. „Cred ca multi se vor orienta catre blocurile noi, iar apartamentele vechi vor resimti concurenta proiectelor noi“, mai spune Liviu Ureche.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.