Dacia Logan a fost cea mai bine vanduta masina in centrul si estul Europei, in trimestrul trei, cand si-a gasit peste 24.000 de cumparatori pe o piata in care s-au vandut in total peste 325.000 de masini, potrivit unui studiu al JATO Dynamics

Logan, cea mai bine vanduta masina in centrul si estul Europei Logan, cu cele 24.171 unitati vandute, a devansat Skoda Fabia (care si-a gasit 17.641 posesori) si Skoda Octavia (care s-a comercializat in 16.015 unitati). Top cinci al celor mai bine vandute masini din Europa Centrala si de Est este incheiat de Opel Astra, cu 8.492 unitati, si de Ford Focus, cu 8.116 exemplare.

In total, in Europa centrala si de est s-au vandut 325.062 masini in trimestrul al treilea, in crestere cu 14,9% fata de intervalul corespunzator al anului trecut. Prin vanzarile realizate, Dacia Logan detine o cota de piata de 7,43%.

In topul preferintelor europenilor din centrul si estul continentului - in ceea ce priveste marca - pe primul loc se afla Skoda, urmata de Opel (care a urcat cu 31%), Volkswagen (care a urcat cu 22,3%), Dacia si Ford (care au crescut cu 34,7%), potrivit datelor pentru trimestrul al treilea.

In primele trei trimestre, constructorul Skoda a urcat cu 0,6% in preferintele europenilor din Centrul si Estul continentului, Dacia si Opel au urcat cu 19%, Volkswagen cu 18,7%, iar Renault cu 3,8%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.