Vesti nu foarte bune pentru cei cu imprumuturi in moneda europeana
E foarte probabil ca ratele in euro scadente catre sfarsitul lunii noiembrie si cele din decembrie sa fie cele mai scumpe din acest an. Din prima zi a lunii noiembrie, moneda europeana a reintrat pe un curs crescator, cu mari sanse sa depaseasca maximul de anul acesta - 3,4107 lei (curs mediu calculat de BNR pentru 26 ianuarie).

De vina este inrautatirea indicatorilor macroeconomici, iar ultimele doua vesti proaste - inflatia peste asteptari si, mai ales, recenta inrautatire a ratingului de tara - sunt argumente suplimentare pentru slabirea monedei nationale. O zi interesanta va fi luni, cand se asteapta anuntarea inflatiei pe luna octombrie si cand e posibil ca euro sa puna la incercare maximul precedent. O privire rapida peste graficul evolutiei cursului mediu de schimb de la inceputul anului arata ca, daca trece de rezistenta de 3,41 lei, moneda europeana are toate sansele sa urce in continuare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.