Sistemul de plata global PayPal a a adaugat nu de mult un nou instrument pentru utilizatorii romani

Cei care au un cont deschis si au reusit sa ataseze un card bancar emis de o banca din Romania pot retrage, deocamdata, doar in limita a 500 de euro pe zi, bani primiti de la titularii unor conturi similare. Pentru banii primiti, comisionul este de 3,4%, la care se adauga o taxa fixa de 0,35 euro. Pentru retragerea in contul de card mai platiti inca 2 euro.

Pana prin primavara acestui an, o multime de fani ai cumparaturilor de pe e-bay se simteau cu mainile legate pentru ca era foarte complicat sa platesti ceva cumparat de acolo. Majoritatea covarsitoare a vanzatorilor de pe site-ul international de licitatii on-line acceptau mai ales acest sistem de plata, care s-a tinut multa vreme departe de consumatorii romani. Eu insumi nu mi-as fi putut cumpara o sumedenie de gadget-uri greu de gasit la noi si la preturi cam piperate, daca printr-o imprejurare norocoasa nu as fi obtinut un card de la o banca americana, pe care l-am putut atasa la PayPal.

Cardul american a fost extrem de util, dar, la micile si nu foarte desele tranzactii pe care le faceam intr-un an, era destul de scump de tinut si mai ales de alimentat din Romania. Asa ca am renuntat si l-am inlocuit cu cel eliberat de banca unde am contul curent.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.