Plutonul companiilor de paza si securitate a inregistrat, la noua luni, afaceri cumulate de peste 50 milioane de euro, vizand majorari de pana la 35% pentru finele acestui an. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in furnizarea serviciilor de securitate si numerar in domeniul bancar

Bancile salta afacerile companiilor de paza si securitate la noua luni Group 4 Securicor (G4S), lider in furnizarea solutiilor de securitate pe piata autohtona, a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 132,7 milioane lei (39,4 milioane de euro), estimand pentru 2007 venituri de 188,8 milioane lei (56 milioane de euro), o crestere cu 78% fata de anul precedent. Cifrele se situeaza peste estimarile initiale. In primul semestru al 2007, G4S totaliza venituri de 82 milioane de lei (26,2 milioane de euro), prognozand atunci incasari de 165 milioane de lei (52,8 milioane de lei) pentru anul viitor, in urcare cu 68% fata de 2006.

La sfarsitul trimestrului al treilea, cele mai mari incasari s-au inregistrat pe segmentul Cash Services, cu 25 milioane de euro, reprezentand 64% din cifra de afaceri, urmate de serviciile de paza umana cu 34% sau 13,57 milioane de euro, un procent foarte redus de 2% reprezentand instalarile de sisteme de securitate, de 770.000 de euro.

“In ceea ce priveste cifra de afaceri estimarile facute in 2006 la intocmirea bugetului pentru 2007 au fost indeplinite.Acelasi lucru poate fi sustinut si in ceea ce priveste cota de piata si evolutia acesteia, G4S Cash Services acoperind 95% din piata externalizata de servicii de numerar si G4S Security Services 16% din piata serviciilor de paza, monitorizare si interventie”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii companiei G4S.

Dezvoltarea accentuata a serviciilor de securitate in domeniul bancar se explica prin crsterea accentuata a serviciilor de profil si intensificarea investitiilor in sectorul privat, ca urmare a intrarii jucatorilor internationali pe piata de securitate privata din Romania. Pentru G4S, cei mai profitabili clienti raman in continuare bancile, dar si marii retaileri si companiile real-estate. Compania va investi masiv pana la sfarsitul anului in afacerea de cash din Romania, alocand 12 milioane de euro investitiei initiale de 15 milioane euro in echipamente, sisteme GPS si centre de procesare.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.