Agricultorii si-au dublat exporturile in acest an. Afacerile cu alimente sanatoase nu sunt inca profitabile pe piata romaneasca

Lapte si produse procesate din lapte, miere, paine, taitei si chiar perne. Produsele ecologice, care sunt ferite de poluare, de aditivi si pesticide, fac furori la editia de anul acesta a Targului de animale Indagra, desfasurat de ieri si pana duminica la Romexpo.

Rodica Ferchiu este unul dintre primii producatori de lactate ecologice de la noi. Are o ferma si o fabrica de procesare a produselor lactate in comuna Asau, judetul Bacau, afacere demarata in urma cu patru ani.

A obtinut certificare pentru agricultura ecologica dupa ce a demonstrat ca vacutele ei mananca doar furaje ecologice, ca nu foloseste decat ustensile din inox si nu are adaosuri in lapte. Lactatele au un termen de valabilitate scurt, de pana la trei zile, iar fabrica este situata in varful muntelui, intr-o zona cu infrastructura dezastruoasa, motiv pentru care nu reuseste sa-si vanda produsele mai departe de granitele tarii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.