Institutiile bancare ne ofera asigurari pentru situatii in care chiar ele ar trebui sa ne despagubeasca. Legea spune insa altceva.
Cateva dintre bancile din Romania ofera, fara temei, clientilor asigurari pentru riscul de frauda pe card, potrivit portalului financiar www.conso.ro. Trecind peste faptul ca evolutia ascendenta a furturilor de pe card nu mai este un secret, trebuie spus ca aceste polite nu sint necesare. Mai precis, legea obliga bancile sa ne acopere pierderile fara a mai fi nevoie de o asigurare. BRD este una dintre bancile care au venit cu o solutie inedita pentru a acoperi riscurile, oferind prin intermediul AIG Romania o asigurare pentru operatiunile frauduloase ce se pot produce pe card. Conform conditiilor politei de asigurare, clientul e despagubit pentru pierderile pecuniare suferite in cazul operatiunilor frauduloase de plata sau de retragere de numerar de catre un utilizator neautorizat in cazul pierderii sau furtului cardului. Despagubirea maxima pe eveniment asigurat este de 500 de dolari, aceasta fiind si despagubirea totala ce poate fi platita de asigurator intr-un interval de un an.

Inainte de a cumpara o astfel de polita, clientii bancilor trebuie insa sa stie ca reglementarile existente protejeaza interesele consumatorilor in situatii de acest gen si in realitate banca este obligata prin lege sa acopere pierderile rezultate din fraudele pe card.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.