Petrom, Orange si Mobifon au fost companiile private cu cel mai mare profit brut in anul 2006, potrivit unui top realizat de Consiliul National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii din Romania, publicat astazi.

Potrivit topului, la categoria companii mari, pe primele trei locuri s-au clasat Petrom, Orange Romania SA si Mobifon. La categoria Intreprinderi Mijlocii, primele trei locuri au fost ocupate de Anchor Grup, Accor Services si Sodexho Pass. Din randul intreprinderilor mici primele trei clasate au fost Moldova Universal SA, Premium Lubricants SRL si Simex SA.

In contextul furnizarii acestor date, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu a tinut sa faca si cateva precizari cu privire la activitatea companiilor din Romania.

"In 2006, intreprinderile din Romania au creat aproximativ 160.000 de locuri de munca dintre care 60.000 au fost create de intreprinderile mari. Mai sunt insa multe lucruri de facut pana sa atingem media europeana", a declarat Ovidiu Nicolescu. El a mentionat ca, in Romania, la 1000 de locuitori exista 25 de IMM-uri iar media europeana este de 64 de IMM-uri la 1000 de locuitori.

"Speram sa se faca imbunatatiri la nivelul legislativ si fiscal pentru ca doua din cinci intreprinderi cred ca mediul de afaceri din Romania nu este favorinzant. trebuie amplificata accesarea fondurilor europene si speram sa se aprobe legea care prevede alocarea a 0,2% din PIB", a declarat Nicolescu, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.