Sorin Baltag, directorul companiei Genesys, a declarat ca doreste listarea la bursa a grupului format din patru companii, Genesys Systems, Genesys Distributie Romania, Genesys Distributie Bulgaria si One Net Services, dupa ce cifra de afaceri va depasi pragul de 50 de milioane de dolari

Genesys vrea pe bursa dupa ce afacerile vor trece de 50 mil. euro Baltag estimeaza ca anul acesta cifra de afaceri a companiei va depasi 40 de milioane de dolari, inregistrand o crestere de peste 35 de procente fata de anul 2006, si vizeaza o marja de profit de 5%. Directorul estimeaza ca anul viitor compania va depasi 50 de milioane de dolari, insa oficialii companii nu s-au decis inca daca listarea se va face pe o bursa interna.

In 2006, au fost separate activitatile companiei pe distributrie luand fiinta Genesysy Distributie, iar pe integrare de sisteme, solutii, software si servicii a aparut Genesys Systems. Momentat in Romania partea de distributie are o pondere mai mare in cifra de afaceri, aducand circa 55% din total, in timp ce compania de integrare aduce doar 45 de procente. Anul viitor ar putea scadea ponderea Genesys Systems la cifra de afaceri a grupului, spune Baltag, aceasta avand insa o rata mai mare de profitabilitate.

Oficialul a declarat ca, pe termen scurt, Genesys Systems, integrator de solutii, servicii, sisteme IT&C si software, vizeaza deschiderea biroului din Cluj, unde exista deja angajati care desfasoara activitatea, iar pentru 2008 se doreste deschiderea unui birou in Iasi printr-o investitie de 200.000 de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.