Genesys vrea pe bursa dupa ce afacerile vor trece de 50 mil. euro Baltag estimeaza ca anul acesta cifra de afaceri a companiei va depasi 40 de milioane de dolari, inregistrand o crestere de peste 35 de procente fata de anul 2006, si vizeaza o marja de profit de 5%. Directorul estimeaza ca anul viitor compania va depasi 50 de milioane de dolari, insa oficialii companii nu s-au decis inca daca listarea se va face pe o bursa interna.

In 2006, au fost separate activitatile companiei pe distributrie luand fiinta Genesysy Distributie, iar pe integrare de sisteme, solutii, software si servicii a aparut Genesys Systems. Momentat in Romania partea de distributie are o pondere mai mare in cifra de afaceri, aducand circa 55% din total, in timp ce compania de integrare aduce doar 45 de procente. Anul viitor ar putea scadea ponderea Genesys Systems la cifra de afaceri a grupului, spune Baltag, aceasta avand insa o rata mai mare de profitabilitate.

Oficialul a declarat ca, pe termen scurt, Genesys Systems, integrator de solutii, servicii, sisteme IT&C si software, vizeaza deschiderea biroului din Cluj, unde exista deja angajati care desfasoara activitatea, iar pentru 2008 se doreste deschiderea unui birou in Iasi printr-o investitie de 200.000 de dolari.