Banca Nationala a Romaniei (BNR) a hotarat, ieri, sa majoreze dobanda de politica monetara cu 0,5%, fapt care va determina bancile comerciale sa creasca, la randul lor, dobanzile la creditele pe care le acorda populatiei
Dobanda de politica monetara a ajuns la nivelul de 7,5% pe an, in conditiile unor semnale ca rata inflatiei va depasi limita superioara a intervalului tintit in 2007. Principalul efect al acestei masuri va fi "o crestere a dobanzilor la credite, in special la cele in lei, cu 0,5% si chiar cu 0,75%, in unele cazuri", a declarat, pentru "Adevarul", Dragos Cabat, vicepresedinte al Asociatiei Analistilor Financiari - CFA Romania.

El a adaugat ca si leul se va aprecia in continuare - piata romaneasca va (re)deveni atractiva pentru investitorii straini, care vor aduce mai multa valuta - si astfel ar putea creste si importurile, in defavoarea exportatorilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.