La Caixa, cea mai mare casa de economii din Europa si al 3-lea grup financiar din Spania, a deschis ieri, la Bucuresti, prima sucursala operativa
Banca se afla, din 1995, intr-un amplu proces de internationalizare care a inceput cu deschiderea primelor birouri in Porto (Portugalia) si Bruxelles (Belgia). In luna iulie, "la Caixa" a deschis o sucursala si in Polonia.
Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona (la Caixa) - Sucursala Romania este inregistrata ca sucursala a unei institutii de credit dintr-un stat membru al UE. "Obiectivul deschiderii acestor sucursale este de a oferi sprijin clientilor care opereaza in strainatate si celor potentiali cu interese comerciale in regiune, precum si de a contribui la atragerea companiilor straine care se stabilesc in Spania ori au relatii de afaceri cu aceasta", a declarat Juan Maria Nin, director general la Caixa. Acesta a mai precizat ca noua sucursala va contribui la imbunatatirea serviciilor pe care le ofera oamenilor de afaceri din estul Europei, in special din Romania, prin sprjinul acordat in dezvoltarea afacerilor si prin ajutorul in privinta finantarii si acoperirii operatiunilor efectuate.

La Caixa are peste 64.000 de clienti romani in Spania, care efectueaza, in medie, lunar, circa 2.500 de plati in tara prin intermediul serviciului CaixaGiros, datorita cooperarii cu banci precum: Raiffeisen, BCR si BRD SocGen. "Scopul companiei este acelasi cu cel din Spania: sa devina punctul de referinta in domeniul bancar si sa-si asume rolul de lider al companiilor spaniole si al afacerilor private", a mai declarat Juan Maria Nin.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.