Procurorii Parchetului General au hotarit sa puna sub sechestru averea magnatului Dinu Patriciu, invinuit de spalare de bani, evaziune fiscala si inselaciune, in dosarul "Petromidia". Ieri, anchetatorii incepusera deja procedurile in acest sens.

Surse judiciare ne-au declarat ca magistratii urmeaza sa identifice bunurile pe care le detine omul de afaceri si sa ceara apoi judecatorilor Cutii de Apel punerea acestora sub sechestru. Marti, Dinu Patriciu - presedintele Consiliului de Administratie al Rompetrol - a fost audiat de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au inceput urmarirea penala impotriva lui si l-au dat in consemn la frontiera. In aceeasi cauza au mai fost pusi sub acuzare alti cinci reprezentanti ai societatii conduse de Patriciu.

Potrivit anchetatorilor, dosarul vizeaza trei aspecte. Primul se refera la investitii de 15 milioane de dolari pe care cumparatorul Petromidia trebuia sa le faca din bugetul propriu sau din fonduri atrase pe numele sau.

A doua latura a anchetei este legata de faptul ca in contabilitatea SC Rompetrol Rafinare SA nu s-au inregistrat o serie de tranzactii financiare, bugetul de stat fiind prejudiciat astfel cu 300 de miliarde lei.
O a treia acuzatie adusa magnatului vizeaza modul in care s-a facut, in perioada 2003-2004, achizitionarea de actiuni ale societatii Rompetrol Rafinare, prin intermediul societatilor de investitii financiare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.