Sapte banci din Romania au in portofoliu conturi de economii dedicate copiilor. Alpha Dreams este ultimul venit pe piata
Pina la 6,5% pe an. Cam aceasta este dobinda maxima pentru lei la care poate ajunge un cont de economii dedicat copiilor. In plus, bancile va dau si un card atasat, iar natura economiilor (cont curent) va scuteste de plata impozitului de 16% pe cistigurile din dobinda. Chiar si comisioanele de extragere sau depunere de numerar sint mai mici decit in cazul depozitelor clasice. „Contul poate fi deschis pe numele copilului, in lei, euro sau dolari de catre parinti sau reprezentantii legali, oricind de la momentul eliberarii certificatului de nastere si pina la implinirea virstei de 14 ani, iar banii pot fi economisiti pina cind copilul ajunge la virsta de 18 ani“, isi prezinta cei de la Alpha Bank produsul. Banca va da si un card Visa Electron si ofera gratuit acces la serviciul Internet Banking. Suma minima care poate fi depusa este de 50 de lei, 15 euro sau 25 de dolari. Cu incuviintarea parintelui, oricine poate depune bani in contul copilului. Suma maxima care poate fi depusa pe parcursul unui an este de 50.000 de euro.

BRD are trei astfel de produse. La fel si OTP Bank. Urmeaza BCR cu doua produse de economisire pentru copii si apoi Piraeus Bank, Romexterra si Banca Transilvania cu cite unul. Tot pentru tineri cu virste intre 14 si 18 ani, BRD are contul de economii AtuSprint care se poate deschide in lei, euro sau dolari. Dobinda se calculeaza de doua ori pe luna, la date fixe: 1 si 15 ale lunii. Sumele depuse/incasate exact in aceste doua date incep sa fie purtatoare de dobinzi chiar din momentul respectiv. Toate sumele depuse sau incasate in celelalte zile din luna iti vor aduce dobinda incepind cu urmatoarea data de 1 sau 15. Pentru sumele retrase din cont in datele de 1 sau 15 ale lunii vei primi dobinda pina in momentul respectiv. Sumele retrase in orice alta zi a lunii vor fi luate in calculul dobinzii retroactiv, incepind cu ziua de 1 sau 15 anterior. Daca alegeti capitalizarea anuala, dobinda la lei merge pina la 6,5%. Daca alegeti capitalizare trimestriala, dobinda este in general cu 0,25% mai mica. Pentru economii in euro, banca remunereaza o dobinda anuala de circa 2,5%. Contul AtuStart poate fi deschis pentru copii intre 0 si 14 ani. Dobinzile si conditiile sint aproape similare cu cele pentru AtuSprint.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.