Euro atinge un nou record Euro a atins luni pe pietele asiatice un nou record fata de dolar, de 1,4426 dolari/euro, depasind nivelul de 1,44 dolari pentru prima data de la crearea sa, in 1999, traderii estimand o noua reducere a dobanzii de politica monetara in Statele Unite ale Americii, relateaza AFP, citat de NewsIn

Moneda unica europeana s-a depreciat apoi, la bursa de la Tokyo, pana la aproximativ 1,4407-1,4410 dolari, depasind insa nivelul maxim, de 1,4391 dolari, atins vineri la bursa din New York.

Pietele se asteapta ca Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, care a redus deja dobanda cheie cu 0,50% in luna septembrie, pana la 4,75%, sa reduca din nou dobanda de referinta, cu ocazia viitoarei reuniuni, ce va avea loc miercuri.

"Piata nu ezita sa vanda dolari, pentru ca Fed ar putea reduce din nou dobanda de politica monetara", a explicat un trader al Societe Generale, Kenichi Yumamoto.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.