In 3-5 ani, compania vrea sa se listeze, iar pina atunci analizeaza vinzarea pe piata de capital a actiunilor pe care le mai are la cele cinci sucursale deja privatizate
Electrica ar putea vinde la bursa participatiile minoritare pe care le detine la filialele sale privatizate si sa se listeze ea insasi intr-un interval de 3-5 ani, a declarat directorul general al distribuitorului de energie, Corneliu Stan, la un seminar pe teme de energie. „In 3-5 ani, Electrica ar putea fi listata la bursa. De asemenea, facem calcule prin care am putea vinde la bursa pachetele de actiuni pe care le avem la filialele neprivatizate sau anumite parti din acestea“, a afirmat Stan. Electrica mai detine participatii la toate cele cinci filiale privatizate - Banat, Dobrogea si Muntenia Sud (unde pachetele majoritare au fost cumparate de Enel), Moldova (detinuta majoritar de E.ON) si Oltenia (CEZ).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.