Cu un PER de aproape 11 in oferta publica, actiunile Transgaz trimit de pe acum buzduganul suprasubscrierii.

Romcolor 2000 Bucuresti si Contor Group Arad pot intregi marfa proaspata a sfarsitului de an la bursa.

SIF Moldova ia in calcul pentru anul viitor o majorare de capital, atat cu numerar, cat si cu actiuni "gratuite".

Intervalul 18-24 octombrie a fost pe gustul speculatorilor de la BVB. Vinerea trecuta piata a anticipat parca scaderea accentuata din
Statele Unite, pierzand teren pe final din cauza unor vanzari agresive pe actiunile "blue-chips" (Petrom - 4,7%, BRD - 3,4%, Banca Transilvania - 4,3%). Terenul a fost recuperat aproape integral in sedinta de marti, 23 octombrie, dar piata a reintrat ziua urmatoare pe scadere. Peste Ocean companiile din Dow Jones aveau la inceputul saptamanii un raport pret/profit pe actiune (PER) mediu de 17, iar DAX-ul german se gasea la cota 13. In Polonia stacheta urca la 18, Bursa din Bucuresti avand un PER mediu la nivelul intregii piete de 21,2 la sfarsitul lunii septembrie. (BVB este mai ieftina decat piata din Sofia, unde indicele Sofix trece de 50.) O surpriza pentru noi este subevaluarea companiilor unguresti, unde PER-ul este inca putin peste 13, bursa din Budapesta putand aspira in perioada urmatoare multe din fondurile speculative parcate pe pietele regionale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.