Din momentul in care te gandesti sa-ti listezi societatea la bursa si pana ajungi sa faci prima tranzactie cu propriile titluri te mananca sfintii birocratiei
Conditiile impuse de sistem sunt unele foarte dure iar daca nu sunt atenti fondatorii isi pot pierde compania, mai ales daca listeaza un procent prea mare de actiuni.

Pentru listarea actiunilor unei firme la bursa aceasta trebuie sa se organizeze sub forma de societate pe actiuni (SA) si sa devina prin statut societate deschisa (vanzarea unui procent din actiunile firmei catre public). Un alt aspect care trebuie luat in calcul este si valoarea nominala a actiunilor ce urmeaza sa fie tranzactionate. Vanzarea unei parti din titlurile companiei se face printr-o oferta publica de vanzare, derulata cu ajutorul unei societati specializata numita Societate de Servicii de Investitii Financiare (SSIF). Odata trecut si acest pas compania trebuie sa faca o oferta publica de vanzare numita oferta publica initiala (IPO).


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.