La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild Banque va prelua actiuni la firma care construieste ansamblul Planorama
Firma din Romania are printre actionari oamenii de afaceri israelieni Eitan Eldar si Roy Gil, este evaluata la 150 de milioane de euro si va dezvolta 10.000 de apartamente in mai multe proiecte din Romania, relateaza publicatia israeliana “Globes”, citind surse din piata imobiliara, preluata de MEDIAFAX. La Compagnie Financiere Edmond de Rothschild Banque va prelua, prin intermediul unui fond de investitii, 60% din firma care este implicata in constructia proiectului Planorama din Bucuresti.

Oamenii de afaceri Eldar si Gil sint actionari la firma EuroHabitat, prin intermediul careia dezvolta mai multe proiecte in Romania. Primul dintre acestea este Planorama, amplasat in zona Bulevardului Doamna Ghica din sectorul 2 al Capitalei. Complexul va fi format, la finalizarea lucrarilor, din patru blocuri de 15 etaje, cu apartamente de 1-4 camere, cumulind peste 1.100 de locuinte. Investitia pentru acest proiect este estimata la 60 de milioane de euro. Tot in Bucuresti, investitorii israelieni vor dezvolta un cartier rezidential in zona lacului Plumbuita, proiect in valoare de 600 de milioane de euro si care va include 4.000 de apartamente. Un alt proiect este amplasat in Ploiesti si va include 2.500 de apartamente, spatii comerciale si un club, valoarea de piata a investitiei ridicindu-se la circa 500 de milioane de euro. Oamenii de afaceri israelieni sint actionari ai grupului israelian BSR Engineering&Development, infiintat in anul 1963, dezvoltatorul mai multor proiecte de spatii de birouri si rezidentiale de lux, in Israel si in alte tari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.