Ministerul Agriculturii a renuntat, in acest an, la acordarea de subventii agricultorilor pentru productia de soia si floarea-soarelui vanduta pe piata interna, potrivit unui ordin recent al institutiei. Valoarea totala a fondurilor alocate pentru sprijinirea productiei vegetale se ridica, in 2005, la 1.283 de miliarde de lei. Ajutoarele sunt alocate pentru grau, secara, sfecla de zahar, orez, in si canepa pentru fibra, legume de sera, struguri nobili pentru vinuri DOC (cu denumire de origine controlata).

De asemenea, vor fi acordate subventii pentru productia ecologica de grau si secara, floarea-soarelui, legume de camp, leguminoase alimentare pentru boabe (mazare, fasole, naut, linte, bob si lupin dulce). Cele mai mari sume sunt alocate pentru grau si secara - 400 miliarde de lei, pentru o productie de 725.000 tone. In acelasi timp, cultivatorii de sfecla de zahar beneficiaza de 375 miliarde de lei, care se acorda pentru o productie de 750.000 tone. La polul opus se afla hameiul, cu fonduri de 0,1 miliarde de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.