“Am ales sa nu mai asteptam ca investitorii privati din Tennessee si Texas sa afle de oportunitatile din Romania”, asa explica Franz Hoerhager extinderea pe piata romaneasca a companiei pe care o conduce, Mezzanine Management

Fondurile de tip 'mezanin' au pus ochii pe companiile romanesti Austriecii de la Mezzanine Management, companie care acorda finantare de tip mezanin, care combina imprumuturile si participarile la capitalul social, si-au extins operatiunile pe piata locala. Biroul din Romania va fi condu de directorul de investitii Ruxandra Pana, care a activate in cadrul diviziei de investitii a austriecilor de la Raiffeisen.

"Am ales sa deschidem un birou in Romania in contextual in care activitatea de fuziune si achizitii s-a dezvoltat in ultimii ani", a afirmat directorul executiv al companiei, Franz Hoerhager.

Austriacul a observat o crestere a cererii de solutii de finantare complexe, in care finantarea de tip mezanin completeaza imprumuturile oferite de banci si investitiile furnizorilor de capital.

“In Romania, suntem in discutii cu mai multe companii si fonduri de private equity pentru realizarea de investitii. Vom incheia prima investitie pana la finele acestui an”, ne-a declarat Ruxandra Pana.
Companiile target pentru finantare trebuie sa aiba o cifra de afaceri de peste 25 milioane euro, fiind evitate start-upurile, precum si firmele care desfasoara activitati pe segmentele de alcool, tutun si arme.

Asa numita finantare de tip mezanin, relativ necunoscuta pe piata din Romania, descrie un credit acordat de un fond de investitii unei companii, cu posibilitatea convertirii datoriei in actiuni, in cazul in care imprumutul nu este restituit integral si la scadenta.

Finantarile de tip mezanin reprezinta imprumuturi subordonate pe termen lung, de cinci-opt ani, rambursabile in totalitate la scadenta, finantatorul avand optiunea de a deveni actionar al companiei imprumutate, la un moment dat, cand se schimba actionarul majoritar al firmei sau aceasta este listata la bursa.

Costurile asociate acestui tip de finantare constau in dobanda fixa perceputa si veniturile obtinute in urma vanzarii actiunilor detinute la compania respectiva.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.