Exportatorii - firme mici si mijlocii - vor putea obtine finantari nerambursabile, in cadrul unui program pentru sustinerea exporturilor ce va fi derulat de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (ANIMM). Potrivit unui comunicat al institutiei, fondurile puse la dispozitia firmelor totalizeaza 21,6 miliarde de lei. Programul conceput pentru 2002-2005 faciliteaza accesul intreprinderilor mici si mijlocii pe pietele externe si valorificarea potentialului de export al firmelor.

Un intreprinzator va primi finantare pentru 60% din cheltuieli, in limita a 120 de milioane de lei. Cu acesti bani, beneficiarii vor putea participa la misiuni economice, targuri si expozitii internationale, cursuri de pregatire si vor putea sa apeleze la servicii de consultanta pentru elaborarea planurilor de export. ANIMM precizeaza ca vor obtine finantari nerambursabile firmele private cu o cifra de afaceri de cel mult 8 milioane de euro, maximum 249 angajati si care nu au datorii la bugetul statului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.