BRD, Petrom, Banca Transilvania si Rompetrol au ocupat, vineri, primele pozitii ca lichiditate

Valoarea schimburilor incheiate, in ultima sedinta, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a crescut cu 14,33% fata de sedinta anterioara, pana la 35,39 milioane lei (10,5 milioane euro). Indicii pietei au pierdut mai mult de 1,8%, investitorii preferand actiunile petroliere si bancare.

Indicele compozit al bursei, BET-C, a scazut cu 2,05%, indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, s-a depreciat cu 2,72%, iar actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au pierdut, in medie, 1,85%. "Sedinta a fost caracterizata de absenta cumparatorilor din piata, care au determinat o depreciere a cotatiilor.

La aceasta se adauga si faptul ca se asteapta rezultatele financiare ale companiilor listate, dar si situatia externa tensionata, care ii determina pe investitorii straini sa fie mai prudenti", a explicat, pentru NewsIn, Dorin Masca, broker la Carpatica Invest.

SIF-urile au cumulat peste 20% din rulaj
Tranzactiile cu actiunile SIF au cumulat 7,6 milioane lei (peste 2,2 milioane euro) si au reprezentat 21,4% din totalul pietei.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au ocupat prima pozitie in clasamentul lichiditatii celor cinci SIF-uri, cu schimburi de 2,42 milioane lei, urmate de actiunile SIF Moldova (SIF2), care au inregistrat tranzactii in valoare de 1,82 milioane lei.

Titlurile SIF5 s-au ieftinit cu 1,12%, pana la 4,4100 lei/actiune, iar titlurile SIF2 s-au depreciat cu 1,39%, ajungand la 3,5600 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.