Dupa ce s-au fript cu Tractorul Brasov, Petrotub Roman si, mai nou, cu Automobile Craiova, autoriatile "sufla" in privatizarea Electoputere. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat, ieri, ca a prelungit cu 30 de zile valabilitatea ofertei de privatizare a companiei Electroputere Craiova, pana in data de 17 noiembrie, "in vederea informarii Comisiei Europene cu privire la aceasta tranzactie".
Anuntul AVAS vine la doar o zi dupa ce Guvernul a decis sa ceara Parlamentului sa suspende discutiile asupra proiectului de lege pentru privatizarea Automobile Craiova. Ca si in cazul Tractorul Brasov si Petrotub Roman, Comisia Europena este suspicioasa ca guvernul roman ar fi acordat ajutoare de stat la privatizarea uzinei de la Craiova, contrar legislatiei europene.
Astfel, AVAS a tinut sa precizeze ca a informat deja Consiliul Concurentei cu privire la forma si continutul contractului pentru privatizarea Elecroputere, urmand ca acesta sa fie transmis la Bruxelles. Surse din cadrul autoritatii au declarat ca se estimraza ca pana la jumatatea lunii noiembrie contractul cu firma saudita Al Arrab sa fie semnat. Finalizare tranzactiei de privatizare a fost aprobata la 20 septembrie, AVAS anuntand ca forma finala a contractului nu contine scutiri de la plata datoriilor pe care societatea craioveana le are catre stat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.