Ratele lunare aferente creditului contractat in vederea achizitionarii unei asemenea locuinte pot fi achitate din inchirierea casei, in sezonul estival

O casa de vacanta la mare? Frumos, spun multi, dar foarte costisitor. La prima vedere, preturile sunt comparabile cu cele practicate in marile orase ale tarii, adica mari si foarte mari. Insa, spre deosebire de investitia intr-o resedinta permanenta, cea in casa de vacanta poate fi sustinuta si in urma inchirierii acesteia. Acesta este motivul pentru care dezvoltatorii imobiliari au lansat si in Romania conceptul de aparthotel.

Moscopolis Business Agency va finaliza la Costinesti, pana la sfarsitul anului viitor, doua complexuri rezidentiale, respectiv Acapulco si Casablanca. Acestea sunt doar doua dintre noutatile in materie de proiecte imobiliare prezentate la Targul International de Apartamente Condominium, ce are loc in aceasta perioada la Sala Palatului din Bucuresti.

Blocurile, copii fidele ale unui hotel

Studiourile (n.r. - garsoniere) si apartamentele cu doua, trei si patru camere pot fi cumparate si inchiriate, ulterior, de catre proprietar. "Conceptul de aparthotel este inca o noutate pe piata dezvoltatorilor imobiliari din Romania. Acest sistem este insa prezent in Bulgaria, dar si in SUA.
Conceptul se preteaza insa doar pe litoral sau la munte, pentru ca in Bucuresti, spre exemplu, nu-si cumpara nimeni apartament intr-un hotel", a explicat, pentru "Adevarul", Madalina Gheorghiade, executive manager al companiei Moscopolis. Blocurile de la Costinesti vor arata asadar ca niste hoteluri. "La parter va exista o receptie, iar imobilul va avea personal calificat, gen cameriste sau portari.
In momentul achizitionarii, bucatariile vor fi complet utilate, iar toate camerele vor avea vedere spre mare. Camerele vor avea spatii ample vitrate, iar ambele cladiri vor avea lifturi panoramate cu vedere la mare", a explicat Gheorghiade, mentionand ca in pretul de achizitie este inclus si locul de parcare, precum si accesul la piscina proprie.

Preturi incepand de la 56.000 de euro, fara TVA

Pretul unui astfel de apartament de vacanta incepe de la 56.000 de euro (fara TVA), in cazul unei garsoniere de 32 de metri patrati, fara terasa, situata la parterul ansamblului Casablanca. Costurile cresc insa cu cat se maresc si suprafetele apartamentelor.

Unul cu doua camere, spre exemplu, avand o suprafata de 63 de metri patrati, la care se adauga o terasa de aproximativ 20 mp, situat la etajul trei costa peste 127.000 de euro (fara TVA). "Cel mai scump apartament de vacanta, respectiv cel cu trei camere (n.r. - duplex sau penthouse) ajunge la 272.000 de euro (fara TVA).

Are insa o suprafata de peste 125 mp si o terasa de aproximativ 60 de mp", a mai spus reprezentantul companiei, mentionand, totodata, faptul ca acest concept a prins deja la public, un grup de investitori aratandu-si ieri interesul pentru achizitia celor doua complexuri. Apartamentele situate in cele doua aparthoteluri pot fi cumparate si prin credit ipotecar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.