Lipsa fortei de munca, cresterea nejustificata a salariilor si scumpirea proprietatilor imobiliare devin probleme tot mai grave pentru investitorii straini, care conduc la denaturarea planurilor de afaceri

Problema personalului este de departe cea mai grava situatie, care tinde sa se accentueze din cauza ca Romania nu a reusit sa se adapteze la situatia in care pe piata exista exces de capital si deficit de forta de munca. „Capitalul se duce acolo unde exista forta de munca", a declarat ieri Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

La randul sau, Doina Ciomag, director executiv al Consiliului Investitorilor Straini (CIS), spune ca nu s-a facut nimic pentru aplanarea problemei lipsei acute a personalului, care se manifesta de la muncitori pana la middle management. Aceasta a generat cresterea salariilor peste nivelul productivitatii si o mare fluctuatie de personal. „Majorarea salariilor nu are loc in acelasi ritm cu cresterea productivitatii.

Acest lucru duce la denaturarea planurilor de afaceri si a pietei", a aratat Ciomag.Nivelul investitiilor straine in acest an va atinge sapte miliarde de euro, in scadere cu circa doua miliarde euro fata de 2006, an in care a avut loc privatizarea BCR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.