Agentia Romana pentru Investitii Straine (ARIS) are in monitorizare 73 de proiecte de investitii straine in valoare de peste trei miliarde de euro, care vor duce la infiintarea a circa 30.000 de noi locuri de munca, a declarat vicepresedintele ARIS, Monica Barbuletiu

"Aceste proiecte sunt in diferite stadii. Unele au fost incepute anul trecut si ar trebui sa fie finalizate pana la sfarsitul anului, in timp ce altele urmeaza sa fie gata in 2008", a spus Barbuletiu.

Potrivit vice-presedintelui ARIS, dupa terminarea marilor privatizari, Romania va incerca sa atraga mai multe investitii greenfield. "Ne intereseaza proiectele greenfield si investitiile care creaza locuri de munca si cele care aduc dupa ele alte investitii", a spus Barbuletiu.

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, a precizat ca atragerea de investitii greenfield reprezinta o tinta importanta. "Cu cat mai multe investitii de acest fel, cu atat mai bine. Trebuie sa luam in calcul si investitiile straine prin majorarea de capital, pentru ca acest lucru inseamna un vot de incredere pentru firmele din Romania. Inseamna ca afacerile au mers bine, ca s-au dezvoltat", a spus Pogonaru. El a adaugat ca "investitiile s-au orientat spre cateva orase mari din tara, in care preturile au explodat, fapt ce a facut ca business planurile sa nu mai fie atat de viabile", a completat Pogonaru.

Presedintele ARIS, Sorin Vasilescu, a declarat ca institutia incearca directionarea investitorilor straini si spre judetele tarii care au atras mai putine investitii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.