Fuziunea dintre UniCredit Leasing si HVB Leasing a dat nastere celui mai mare jucator de pe piata locala de leasing: UniCredit Leasing Corporation, companie care conduce topul celor mai mari jucatori si dupa noua luni din acest an

Topul companiilor de leasing la noua luni Liderul pietei a finantat in primele noua luni ale anului bunuri in valoare de 350 milioane euro si a incheiat peste 30.000 de contracte de leasing, in crestere cu 31% fata de perioada similara a anului trecut.

Compania vrea sa finanteze bunuri in valoare de 520 milioane euro pana la sfarsitul anului, ceea ce ar insemna in jur de 40.000 de contracte, iar anul viitor tintim o valoare a bunurilor finantate de 800 milioane euro.

Finantarile de autoturisme detineau, la sfarsitul lunii septembrie, o pondere de 60% din portofoliul companiei, leasingul de echipamentele si camioanele 30%, iar leasingul imobiliar si comercial 10%.

Al doilea jucator din piata de profil, BCR Leasing, a acordat in primele noua luni ale acestui an finantari in valoare de 280 milioane euro, in crestere cu 25% fata de perioada similara din 2006 , segmentul auto avand cea mai mare pondere in suma contractata.

Compania se asteapta la finantari totale de 400 milioane euro pana la sfarsitul acestui an.
In structura portofoliului BCR Leasing, leasingul auto are o pondere de 70%, 20% reprezinta echipamente si utilaje, iar restul de 10% imobiliare, inclusiv leasing pentru constructii de imobile si spatii comerciale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.