Piata romaneasca a transpotrului aerian va creste anul acesta cu aproximativ 20%, crestere datorata in special segmentului low-cost
"In Romania, piata de transport aerian va ajunge in 2007 la 4,72 milioane de pasageri, fata de 3,94 milioane, in 2006", a declarat Luke Farajallah, Chief Operating Officer Wizz Air, intr-o conferinta de presa. Reprezentantul Wizz Air a anuntat semnarea unui contract cu Airbus pentru o comanda de 50 de aeronave A320, si a unui contract de tip optiune pentru alte 25, in total 107 aeronave, operatorul estimand ca livrarea acestor comenzi sa faca din Wizz Air, in urmatorii 10 ani, cea mai importanta companie aeriana din regiune. Operatorul a luat decizia achizitionarii acestui tip de aeronava datorita faptului ca dimensiunile mari duc la costuri scazute pe pasager.
Operatorul low-cost detine in Romania o cota de piata de 22%, opereaza pe doua aeroporturi - Bucuresti si Targu Mures - si estimeaza pentru acest an un numar de 500.000 de pasageri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.