Statele Unite au eliminat taxele vamale anti-dumping aplicate importurilor de otel din Romania, Argentina, Kazahstan si Africa de Sud, dar au hotarat mentinerea acestora in cazul unor produse provenite din China, India, Indonesia si alte trei tari, relateaza "Chicago Tribune"
Marii producatori americani de automobile General Motors, Ford Motor si Chrysler, precum si alte companii s-au opus prelungirii taxelor anti-dumping care, in opinia lor, afecteaza industria americana.
Pe de alta parte, siderurgistii americani sustin ca au nevoie de protectie, sub forma taxelor anti-dumping, fata de importurile ieftine de otel din China si alte state care in opinia lor nu respecta legislatia comerciala din Statele Unite.

Comisia pentru Comert International a Statelor Unite a decis prelungirea masurilor anti-dumping si in cazul tablei din otel produsa de Ucraina, Taiwan si Thailanda.
In Statele Unite sunt folosite anual circa 60 de milioane de tone de tabla din otel, in industria auto, productia de aparatura electrocasnica si la alte bunuri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.