Grupul SAP a anuntat ca a acceptat sa preia firma Business Objects, specializata pe productie de software, oferta fiind de 42 de euro pe actiune, ce ridica valoarea tranzactiei la 4,8 miliarde euro (6,8 miliarde dolari), cea mai mare achizitie realizata vreodata de grupul german, relateaza presa internationala

SAP, cel mai mare producator de soft-uri business din lume, a anuntat intr-un comunicat emis la sfarsitul saptamanii trecute ca managementul firmei Business Objects va recomanda actionarilor sa accepte aceasta oferta, pretul oferit pe actiune fiind cu 20% mai mare decat cotatia titlurilor Business Objects la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri.

Aceasta operatiune reprezinta o modificare a directiei grupului SAP, care miza pe crestere organica, in opozitie fata de strategia rivalului sau direct, Oracle.

Oracle a cheltuit peste 20 de miliarde dolari pe achizitii efectuate in ultimii ani, pentru a ataca dominanta grupului SAP pe piata aplicatiilor de afaceri.
Compania franco-americana Business Objects, unul dintre cei mai mari producatori de soft-uri pentru afaceri din lume, este specializata pe construirea de baze de date gigant ce permit companiilor sa detecteze tendinte si modele din sectorul economic.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.