Numarul turistilor straini care vor vizita Romania in acest an ar putea creste cu 22% fata de anul trecut, cand au sosit 1,6 milioane de turisti in termeni reali, arata datele Asociatiei Nationale a Organizatorilor de Profesionisti de Conferinte si Expozitii

Astfel, la finele anului ne putem astepta ca numarul total al turistilor straini sa se ridice la doua milioane. Statistic, am putea anticipa chiar si veniturile datorate incoming-ului. Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Turismului arata ca anual, venitul mediu/turist este de 600 de euro in Europa. Daca raportam aceasta suma la numarul total al turistilor straini rezulta un venit din incoming de nu mai putin de 1,2 miliarde de euro.

De asemenea, estimarile in ceea ce priveste incasarile in valuta vor depasi cheltuielile pe care le vor face romanii in afara tarii cu circa 6%. Turismul a contribuit in 2006 cu 4,85 la PIB, potrivit unui studiu realizat de World Travel and Tourism Council, valoare care ar putea ajunge la 6,9% in urmatorii sase ani, conform aceleiasi surse. In special in marile centre urbane, hotelurile au beneficiat in 2005 si 2006 de incasari valutare constant mai mari decat in 2004, prin prezenta unui numar mai mare de straini. Iar acest trend se mentine si in 2007.

Un indicator important, dar nu absolut, al circulatiei turistice straine il constituie fluxul aerian de sosiri, care a cunoscut tendinte semnificative de crestere in ultimii 6 ani si a devenit al doilea mijloc de transport cel mai utilizat de turistii straini care viziteaza Romania, dupa transportul auto. Aeroportul International din Bucuresti a inregistrat o crestere a traficului cu aproape 22% in prima jumatate a acestui an.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.