Investitiile consortiului francez Renault la Pitesti vor depasi in 2005 cifra de un miliard de euro. Dupa preluarea Uzinelor Dacia, Renault a investit 843,4 milioane de dolari, fata de angajamentul initial de a investi 270 milioane de dolari. Prin aceste investitii s-au reinnoit principalele sectii, de la caroserie la finisaj, au fost imbunatatite conditiile de munca si a fost redusa mult poluarea.

In 2004, Renault a lansat Dacia Logan, cu obiectivul de a comercializa la orizontul anului 2010 un milion de vehicule de acest tip. In urmatoarele luni vor mai fi realizate investitii de peste 300 milioane de euro, suma destinata diviziilor caroserie-montaj, mecanica, logistica. Astazi, la Pitesti, in prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu si a presedintelui grupului Renault, Louis Schweitzer se va inaugura centrul de export CKD Logan. Colectiile de piese si componente executate aici vor fi livrate in Maroc, Rusia si Columbia, iar din 2006 si in Iran. Asa cum se arata intr-un comunicat al reprezentantei Dacia-Renault, in acest an vor fi fabricate circa 30.000 de colectii CK D (Completely Knocked Down).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.