Bancile comerciale au pus ochii pe directorii generali ai celor peste 400.000 de firme active din Romania si intentioneaza sa le vanda anul acesta cateva mii de carduri de credit Visa Gold, care se adreseaza clientilor cu venituri ridicate (peste 1.600 de euro lunar). Potrivit managerului Visa pentru Romania si Bulgaria, Catalin Cretu, in strainatate cardurile de credit Visa Gold (care au o serie de servicii atasate - asigurare de calatorie, eliberare de numerar in regim de urgenta) detin o pondere de 20% din portofoliul de carduri oferit de bancile comerciale.

Comisioanele pe care le percepe Banca Transilvania (BT) pentru eliberarea cardului Visa Gold lansat, ieri, sunt: un milion de lei - pentru emiterea cardului, doua milioane de lei - comision de mentenanta anuala, 1% pentru retragerea de numerar de la reteaua de bancomate a bancii, respectiv 1% plus 25.000 de lei pentru retragerea de numerar de la alte bancomate.

Cardul de credit Visa Gold poate fi utilizat pentru plata la comerciantii din strainatate, comisionul perceput de banca fiind de 2% din valoarea tranzactiei la cursul Visa din ziua decontarii. BT isi propune sa investeasca in 2005 circa 11 milioane de euro in infrastructura (dezvoltarea retelei de sucursale, a numarului de bancomate, retelei IT) si in resurse umane, numarul de angajati urmand sa ajunga de la 2.000 in prezent la circa 2.400 la sfarsitul anului 2005. La sfarsitul anului trecut, in Romania nu existau decat 788 de carduri active Visa Gold.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.