Presedintele Siriei Bashar al-Assad a declarat ca israelienii au atacat un santier de constructii la Tall al-Abyad, la sud de granita cu Turcia, in 6 septembrie 2007

Presa din regiune a anuntat ca avioanele israeliene au venit dinspre Marea Mediterana, in timp ce in Turcia, in apropierea granitei cu Siria, au fost gasite rezervoare de combustibil "drop tank" nemarcate. Oficiali ai armatei israeliene au admis in 2 octombrie existenta raidului, care a fost efectuat de catre Fortele Aeriene Israeliene.

Rezervoarele "drop tank" sunt rezervoare cu combustibil externe folosite pentru zboruri pe distante lungi si aruncate de cele mai multe ori dupa golire, in situatii de urgenta sau in cazul unor confruntari, pentru a reduce greutatea aeronavelor si a le spori manevrabilitatea.

Industria aerospatiala americana si fosti oficiali ai armatei au oferit o posibila explicatie privind raidul cu avioane F-15 si F-16, care nu au fost detectate de sistemele radar ale Siriei, cu toate ca nu sunt "invizibile". In opinia acestora, israelienii au folosit o tehnologie similara sistemului de atac aerian “Suter" asupra retelelor de calculatoare si comunicatii, dezvoltat de BAE Systems si integrat in avioanele fara pilot americane de catre L-3 Communications. Sistemul este folosit in Irak si Afganistan incepand cu anul 2006.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.