Afacerile de tipul celei perfectate de Rompetrol cu compania KazMunaiGaz vor fi de domeniul trecutului, odata cu adoptarea noului pachet legislativ pe care UE il va aplica in sectorul energetic
"In raportul adoptat saptamana trecuta la Strasbourg se prevede un set de instrumente pentru protejarea pietei interne impotriva acestui tip de achizitii, precum cea mentionata de dumneavoastra", a replicat Jacek Saryuz-Wolski, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, ca raspuns la intrebarea referitoare la felul in care priveste patrunderea pe piata UE a unor companii din Kazahstan. Tranzactia dintre Rompetrol si KazMunaiGaz a starnit valuri, multe voci spunand ca pretul a fost supraevaluat. Oficialul european s-a declarat si impotriva parteneriatelor "prietenoase" cu Rusia. "In acest moment, in timp ce companiile europene respecta toate restrictiile impuse de statul rusesc, companiile rusesti, precum GazProm, profita de piata Uniunii. In raportul pe care l-am prezentat si care a fost adoptat am spus categoric "NU" acestui tip de reciprocitate. Dorim o relatie de egalitate", a punctat Saryuz-Wolski.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.