Indicele BET-C a crescut cu 0,5%, iar valoarea tranzactiilor s-a diminuat cu 26%
Dupa trei zile de cresteri semnificative, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat, ieri, un usor recul in segmentul societatilor de investitii financiare (SIF). Actiunile celor mai lichide companii listate au castigat, in medie, sub un punct procentual, iar indicele compozit al pietei a inchis in urcare cu 0,57% fata de sedinta anterioara.
Si valoarea tranzactiilor a fost afectata, ieri, de o scadere cu 26,7% fata de rulajul obtinut marti. Au fost transferate 38,2 milioane de actiuni, generand un total de 13,9 milioane de euro (46,9 milioane de lei). "Bursa a traversat o sedinta destul de calma, fara variatii prea mari de pret.
Era de asteptat ca, dupa trei zile de cresteri importante, sa urmeze chiar si o zi de corectii", apreciaza Cristian Negoita, broker la Confident Invest. Traderul considera ca motiunea nu a avut un efect negativ dramatic asupra sesiunii bursiere. "Mai degraba, a stopat pe moment cresterile din ultimele zile. Ramane de vazut cum va evolua bursa dupa rezultatul motiunii", subliniaza Negoita.
SIF2 si SIF5 au inchis in scadere
Doua dintre actiunile SIF (SIF Moldova si SIF Oltenia) au inchis sesiunea in scadere, in timp ce titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) si SIF Muntenia (SIF4) au rezistat la cotatiile zilei precedente. "Indicele BET-FI a evoluat pe minus intreaga sedinta, pe final recuperand, astfel ca a inchis la nivelul zilei anterioare", subliniaza Negoita. Numai actiunile SIF Transilvania (SIF3) au marcat o crestere de 0,41%, pana la 2,4600 lei/titlu. SIF Oltenia s-a impus drept cea mai tranzactionata societate din acest segement, cu 3,8 milioane de lei.
Ritm scazut si in sectorul petrolier
Primul loc in topul bursei a fost ocupat insa de BRD Groupe Societe Generale, cu 7,2 milioane de lei. Titlurile BRD au inregistrat o apreciere de 0,38%, pana la 26,6000 lei/actiune. Si actiunile Bancii Transilvania (TLV) au inchis pe verde, la 0,9100 lei/titlu, castigand peste un punct procentual.
Si emitentii din sectorul petrolier si-au redus ritmul de crestere, daca raportam bilantul sedintei de ieri la evolutia din ultimele trei sedinte. Astfel, dupa ascensiunea de 5% inregistrata marti, titlurile Petrom Bucuresti (SNP) au ramas la cotatia de 0,5250 lei/actiune. Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au crescut cu 1,27%, la 0,1180 lei/actiune, dupa ce, cu o sedinta in urma, se remarcasera printr-o apreciere de 3,5%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.