Inca un pas pentru integrarea industriei romanesti in cea comunitara: informatiile privind eficienta energetica inscriptionate pe etichetele aparatelor electrocasnice vor fi traduse in limbile oficiale ale statelor din UE, pentru respectarea unei directive europene, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern elaborat de Ministerul Economiei si Finantelor
Documentul vizeaza completarea si modificarea unor acte normative referitoare la produsele supuse etichetarii energetice. Scopul operatiunii este facilitarea liberei circulatii a produselor pe piata interna a UE.
Prudusele avute in vedere de proiectul de act normativ sunt aparatele de uz casnic de climatizare, cuptoarele electrice, masinile de spalat rufe, uscatoarele electrice de rufe cu tambur, masinile combinate de spalat si uscat rufe, masinile de spalat vase, cuptoarele electrice, cuptoarele si congelatoarele de uz casnic.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.