EMCT va dezvolta impreuna cu Sparkassen Immobilien, un centru comercial si o cladire de birouri in sudul Capitalei, cu o investitie totala care va depasi 150 milioane de euro, a anuntat astazi, directorul general EMCT, Michael Richard.

"Noul centru comercial Sun Plaza se va adresa celor peste 570.000 de locuitori aflati in zona si va fi legat direct de statia de metrou Piata Sudului, printr-un pasaj conector, fiind primul mall din Bucuresti care ofera acest avantaj. Construit din fonduri 100% private, pasajul subteran va contribui la fluidizarea fluxului de pietoni din zona Piata Sudului” a spus Michael Richard.

Potrivit lui Richard, zona de sud a Bucurestiului va cunoaste in urmatorii ani o dezvoltare fara precedent, fiind practic singurul loc din Capitala unde se mai poate construi. ”Deja cinci ansambluri rezidentiale urmeaza sa se construiasca aici. Mai mult, aici se vor ridica si o serie de cladiri de birouri. Noi vom face primul pas in acest sens, dezvoltand in cadrul centrului Sun Plaza o cladire de birouri cu suprafata totala de 10.000 mp” a mai declarat directorul general al EMCT. In timpul dezvoltarii si exploatarii proiectului vor fi create 3.500 de noi locuri de munca a mai adaugat Richard.

Sun Plaza va avea o suprafata totala construita de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafata inchiriabila.
Complexul va fi ancorat de un hipermarket Cora, un magazin Mobexpert, un cinematograf multiplex dezvoltat de Cinema City cu 15 sali si 3.000 de locuri. De asemenea, Sun Plaza va gazdui si primul magazin de bricolaj bauMax, din Bucuresti. Complexul comercial va dispune si de alte 170 de magazine de dimensiuni mai mici. Tot in incinta Sun Plaza, vor fi deschise o gradinita si o sala de sport, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.