Ascensiunea inregistrata, luni, de pietele externe au impulsionat, ieri, si piata autohtona de capital. Bursa de la Bucuresti a traversat a treia sedinta consecutiva de cresteri
De aceasta data insa, evolutiile pozitive s-au manifestat in contextul unei lichiditati de aproape trei ori mai mare fata de sesiunea precedenta.
Tranzactiile incheiate la BVB cu 46,8 milioane de actiuni au cumulat, ieri, peste 19 milioane de euro (64,01 milioane de lei). "Nu este neaparat vorba despre revenirea pe un trend ascendent, ci, mai degraba, de o corelare cu pietele externe si, totodata, de o revenire dupa scaderile fortate de saptamana trecuta", subliniaza Adrian Barbulescu, director adjunct de operatiuni in cadrul Prime Transaction.
Crestere de 3,34% pentru titlurile SIF
Cele mai lichide actiuni s-au apreciat, in medie, cu 2,01%, indicele compozit al pietei a crescut cu aproape doua puncte procentuale, insa cea mai buna evolutie revine segmentului Societatilor de Investitii Financiare (SIF). Bilantul zilei arata o ascensiune de 3,34% pentru indicele BET-FI.
Cea mai mare crestere, de 4,26%, a fost adjudecata de actiunile SIF Transilvania (SIF3). "Volumul nu a fost insa unul semnificativ (698.573 actiuni)", atrage atentia analistul Prime Transaction. SIF Oltenia (SIF5) a obtinut cel mai mare rulaj, de 5,9 milioane de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.